[pradă sau prădător] Tu CUM faci să ceri și să primești?

“Mulți oameni sunt blocați, închistați în așa zisa fantasmă tradițională din unele culturi care manifestă o atitudine pozitivă exagerată despre ceea ce înseamnă armonie. Pace fără război, a oferi fără a primi… toate astea sunt iluzorii. Asta nu înseamnă să trăiești în armonie.

Dezvoltarea noastră apare atunci când ne aflăm la granița dintre sprijin și provocare. De-asta există în lume prădător și pradă. Lanțul trofic, ecosistemul, le au pe amândouă! Iar acestă dualitate are atât o parte apreciativă, cât și una mai puțin plăcută. Una fără alta, nu le putem înțelege. Avem nevoie să experimentăm și haosul și ordinea, și sprijinul și provocarea, și ușurința și greutatea, și cooperarea și competiția. Dacă avem doar sprijin sau doar competiție, devenim ori dependenți ca un copil mic, ori luăm calea medicației.

Provocările ne determină să fim creativi, să inovăm. Dacă nu-ți umpli ziua cu provocări care te inspiră, vei atrage provocări care nu te hrănesc. Când dai curs provocărilor care te inspiră îți activezi acel Eustress, nu Distress. Când oamenii se simt inspirați de provocare, nu se tem de ea, ci o caută cu ardoare, bucuroși să-i găsească rezolvarea.”

Acestea sunt cuvintele lui John Demartini, specialist internațional în studii comportamentale, cercetător și autoritate modială în tehnici de maximizare a potențialului uman și unul dintre profesioniștii invitați anul acesta la Game Changer Global Summit 2016.

Nu întâmplător, luna martie este plină de evenimente dedicate celor preocupați activ de schimbare și de impactul generat de ei în societate.  Așa cum conferințele globale ne intrigă prin idei, varietatea domeniilor abordate și perspectivele inedite ale vorbitorilor, tot așa la modulul 2 Meta-Miorița – “Cere și ți se va da” am provocat participanții să iasă din obișnuit și să construiască cu ajutorul celei mai valoroase resurse de care dispun: ceea ce știu deja. Ce a fost diferit? Perspectiva.

prada pradatorSe spune că cel ce poate vedea lucrurile gri este cel care a trăit și albul și negrul.

Trecerea de la observator pasiv, intrigant, glumeț sau conservator la a-ți însuși o atitudine generatoare de schimbare nu e deloc ușoară. Cu atât mai mult cu cât a cere sau a oferi ceva urmează în sine o obișnuință în baza unui istoric propriu. Iar de cele mai multe ori, acest istoric este ambivalent. Cu bune si grele, plus și minus, ying și yang.

Cine vrea ca schimbarea în sine să se producă, înțelege că a cere înseamnă în primul rând de la tine însuți. Cum se produce transformarea, care sunt pașii de urmat și cum găsești motivatorul spre acțiune, ei bine toate acestea au făcut parte din training-ul 100% experiențial de sâmbătă, unde cursanții și-au dat voie să-și exploreze mintea prin experciții iscusite și joc de rol, și-au analizat comportamentul și trăirile, au aflat ce au nevoie și cum să-și să direcționeze efortul pentru a obține rezultatul dorit.

Așa cum spunea și prof. Demartini, progresul individual apare atunci când te afli la granița dintre a cere și a primi – condiția este să faci primul pas în direcția aleasă și să-ți menții echilibrul între cele două. Da, a cere atrage după sine a primi. Și invers. Orice stimul are un răspuns. Întrebarea este, tu știi CUM să ceri așa încât să primești?

curs cere si ti se va da________

Sursă foto 1 – merchantcircle.com

Citește și împărtășește...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *