[Game of Thinkers] Încleștarea triburilor în casa Lannister

“Am văzut ce lucruri frumoase faceți cu Meta-Miorița. Pe 4 mai avem un eveniment special aniversar, IBM Global Marketing Center serbează 4 ani pe piața din România. Veniți să țineți un seminar și la noi?”

Desigur!

4 mai a fost ziua în care forța a fost cu noi. Asta pentru că tema atelierului nostru, “Încleștarea triburilor”, a fost… exact! Conflictul!

Unul dintre motivele pentru care am ales acest subiect a fost să fim în ton cu tema generală a evenimentului IBM – Game of Thinkers -, inspirată de celebrul serial Game of Thrones. Apoi, s-a nimerit să ținem atelierul chiar în sala redenumită sugestiv, Casa Lannister.

Deși întreg scenariul filmului GoT este construit pe conflicte, intrigi, interese divergente, manifestări impulsive, reacții exagerate și poli de putere între personaje, morala este că toți acești eroi urmăresc să reintre în echilibru și să se conecteze la ei înșiși. Cam ceea ce ne dorim și noi în viața de familie, la birou sau în relația cu prietenii, atunci când ne aflăm la răscruce de drum.

Așa că preț de aproape 2 ore, participanții au dat online-ul pe offline, experimentând un brief neobișnuit care le-a provocat deopotrivă limitele și imaginația despre ceea ce înseamnă conflictul și cum poate fi el gestionat. Lucru în echipă, explorare individuală, gândire laterală, improvizație, expresivitate, putere de convingere, consens și mai ales… detașare prin haz și relaxare.

Îți dai seama că acum 5 minute rulam softuri? (Irina, cursantă)

“Ne-am bucurat de un grup generos și plin de creativitate, care nu s-a sfiit să dea la o parte haina de birou și să-și pună costumul de actor. Trecerea rapidă de la un rol la altul ne arată forța pe care o avem în noi de a ne adapta și de a schimba cursul unui scenariu. Exercițiul și sesiunea de debriefing au arătat că un conflict, înțeles și asumat cu sens, poate fi unul din care ne putem dezvolta mai departe.” – Noëla

Ca la fiecare dintre cursurile Meta-Miorița, metoda de lucru a implicat și coaching de grup sau elemente de teatru (în acest caz joc de rol), scopul nostru ca traineri fiind să facilităm cursanților înțelegerea noțiunii de conflict din perspectiva experienței lor proprii. Iar apoi să-i sprijinim să găsească diferențiatorii, acele elemente relevante care să-i ajute să schimbe jocul gândirii în situațiile dificile.

Un exercițiu excelent care m-a ajutat să pun în perspectivă conflictele. (Andra, cursantă)

“Am construit structura de curs pentru audiența prezentă, întâmplător doar feminină. Am avut o conexiune fantastică între noi ca grup, iar acest lucru se datorează în primul rând deschiderii cu care sala a primit provocarea la joc și învățare practică.” – Dana

Mi-aș dori să ne revedem! (Sandra, cursantă)

Cu siguranță și noi! Pentru voi și toți cei interesați de creativitate și inovație, vă așteptăm la cursul din 14 mai, Puterea este creație, unde vom explora împreună partea de cele mai multe ori ascunsă a personalității noastre, aceea de explorator pasionat și înfăptuitor autonom!

Mulțumim așadar Geaninei Neagu pentru invitație și bucuria de a oferi colegilor IBM GMC România o introducere în Programul Meta-Miorița. Iar Ruxandrei Petrescu pentru cadrele surprinse în timpul atelierului. Am trăit împreună o experiență valoroasă, plină de accente și culoare!

IBM Romania #GoT4GMC

IBM Romania #GOT4GMC

IBM Romania #GoT4GMC

IBM Romania #GOT4GMC

 #GOT4GMC

Citește și împărtășește...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

4 thoughts on “[Game of Thinkers] Încleștarea triburilor în casa Lannister

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *